Langs de Line 12: Er is meer dan het NK!

Laat onderaan je reactie achter!

Wedstrijden rijden in de schaduw van het NK? Helemaal niet! Want ook in Kudelstaart en Honselersdijk scheen gewoon de zon afgelopen hemelvaartsweekend. In deze tweede Langs de Lijn van het seizoen vertelt Noortje over de laatste Jan van der Hoorn wedstrijd en Linda neemt jullie mee in het marathon peloton in de meest recente Oomscup. Tot slot nog een verslag over de jeugdskeelercup die een week voor het NK in Rotterdam werd verreden. Veel leesplezier!

Jan van der Hoorn – Kudelstaart

(Door: Noortje Valkenburg)

Op vrijdagavond 10 mei was het alweer tijd voor de tweede wedstrijd van de Jan van der Hoorn competitie, deze keer in Kudelstaart, dat was een flink eind rijden vanuit Delft, maar dat was het ook wel waard. Op het programma stonden ook deze keer weer: 100 meter in duo’s, een sprint van 400 meter en een marathon van 5 ronden.

Ik, Noortje, was de enige deelnemer namens DKIJV, veel DKIJVers waren namelijk druk bezig als vrijwilliger of deelnemer op het NK.

Met de 11 deelnemers in mijn categorie (DKA) begonnen we met de 100 meter in duo’s, waarbij ik de 4e tijd in mijn categorie had, daarna gingen we al snel door met de 400 meter sprint, één volle ronde in dit geval. Dit ging ook op tijd en hierbij haalde ik de 3e tijd in mijn categorie. Daarna kwam de marathon, ik moest vóór 1 meisje eindigen om het podium te halen. Nadat ik bij de start achterop raakte, heb ik mijn best gedaan om zoveel mogelijk in te halen, waardoor ik toch nog 6e ben geworden bij de marathon. Helaas kwam ik niet eerder over de finish, dus moest ik genoegen nemen met de 4e plek in het dagklassement. Ik ben er wel blij mee, maar volgende keer ga ik weer voor het podium!

Oomscup Marathon – Honselersdijk a.k.a. Grote Prijs Grasplant

(Door: Linda Boon)

Vorige week waren alle ogen gericht op het NK in Rotterdam, maar ergens anders werd ook een heuse skeelerstrijd geleverd. Op Hemelvaartsdag wordt traditiegetrouw de Grote Prijs GrasPlant gereden op de Honselersdijkse wielerbaan. Dit was de tweede competitiewedstrijd van de Oomssport Skeelercup marathon.

De korte samenvatting:

Prachtig weer met een strak blauwe lucht. Goed asfalt waardoor alle deelnemers in één startgroep konden rijden. Publiek, een viervoeter en paparazzi langs de baan. Uiteraard ook de nodige bidonaangevers, bidonvangers en bidonrapers – ja de toeschouwers moesten ook aan het werk! Hele snelle jongens waarvoor de gewone skeeleraar vlug ruimte maakte. Heuse bergbeklimmers die met gemak de heuvel beklommen. En de rest die zich afvroeg of die Honselse berg niet hoger was dan vorig jaar en elke ronde toch nog net boven kwamen. Een rondebord dat even leek mis te gaan, maar dat de jury weer tijdig op orde had. Rugpijn in variërende mate. Laten we zeggen dat iedereen na circa 1 uur en 10 minuten blij was dat Ruben Verkerk, de snelste die dag, 40 rondjes had geskeelerd. Daarmee eindigde de wedstrijd waarna iedereen mocht terugkijken op zijn eigen knappe prestatie. En waar we het allemaal voor hebben gedaan: ieder kreeg een grasplant mee naar huis!

(Door: Ruud Linnenbank)

Het kan vriezen, het kan dooien zeggen ze bij het schaatsen. De bal is rond zeggen ze bij rugby. En bij het skeeleren zeggen we: het kan raar rollen. Nu liep bij de tweede Jeugd Skeelercup in Rotterdam niet alles op rolletjes. Hoewel de prestaties van de DKIJV’ers over het algemeen weer bijzonder knap waren, waren er dit keer ook genoeg pech gevallen en net niet resultaten te melden.

Waar Matthijs de vorige wedstrijd nog glorieus naar het podium reed, kwam hij vandaag net te kort. Hij moest uiteindelijk genoegen nemen met de ondankbare vierde plaats bij de Heren Junioren A.

Bij de Dames Junioren B waren clubgenoten Nouschka en Emma aan elkaar gewaagd! Samen waren zij goed voor drie 7de plaatsen en drie 8ste plaatsen. Uiteindelijk trok Nouschka aan het langste eind en legde beslag op plek 7 in het algemeen klassement, Emma werd op 1 punt daarachter 8ste. Mooi duel dames!

Abel blijft dit seizoen in de subtop actief bij de Heren Kadetten. Vandaag werd hij met twee 4de en een 5de plaats ongelukkig 5de in het klassement. Maar dat podium komt er een keer aan! Tristan zat 2 plaatsen achter Abel en werd 7de.

In de normaal sterk bezette categorie Dames Kadetten zat het de DKIJV’ers vandaag niet mee. Lotte reed haar eerste wedstrijd van het seizoen en miste duidelijk nog wat wedstrijdritme. Maar in de puntenkoers verbeterde ze aanzienlijk en liet ze een mooie stijgende lijn zien. Op naar de volgende! Wende kampte in aanloop naar de wedstrijd met een blessure, maar besloot toch te starten. In de finales van de 500m bleek zij echter niet verder te kunnen en moest de wedstrijd staken. Noortje had een heel ander soort pech: door materiaal falen moest zij na de 500m ook uit de wedstrijd stappen.

Lieve Rosa was bij de Dames Pupillen 1 hard op weg 7de te worden. Door een minder resultaat op de lange afstand zakte zij uiteindelijk een plekje naar de 8ste plaats.

Het seizoen voor Lindy staat in het teken van wedstrijdervaring op doen, maar levert in de races al mooie prestaties. Vandaag klopte ze met twee 11de plaatsen aan de deur van de top 10, uiteindelijk werd ze 12de in het klassement.

Is er dan niemand die de eer van DKIJV hoog kon houden? Jawel! Daar was Anouschka. Onze jongste deelnemer. Bij de Dames Pupillen 4 was zij op drie afstanden de beste en eindigde dus ook 1ste in het klassement. Hulde!