Langs de Line 14: Spetterende Skeelerwedstrijden

Laat onderaan je reactie achter!

Qua weer zit het niet echt mee dit seizoen. Veel wedstrijden hadden afgelopen voorjaar te kampen met regenbuien en sommige moesten zelfs helemaal afgelast worden. Maar nu is het zomer, dus zou alles anders zijn, toch? Niets is minder waar helaas. De Jan van der Hoorn competitie in Zwanenburg ging door de regen niet door en ook de JeugdSkeelercup en Oomscup marathon hadden afgelopen weekend te kampen met buien. Het maakte deze races er niet minder spectaculair om! Langs de Line praat u weer helemaal bij.


Jeugdskeelercup 5 Leiderdorp

Verslag: Ruud Linnenbank
Foto’s: Erik Meulmeester

In Leiderdorp werd er veel naar boven en op telefoons gekeken. Het was duidelijk dat er regen zou gaan vallen vandaag, maar wanneer? Lange tijd ging het goed tijdens deze 5de OomsSport Jeugdskeelercup van het seizoen en de meeste races werden droog afgewerkt, terwijl de organisatie het tempo erin hield. Bij de eerste races van het laatste onderdeel, de afvalkoers, viel er een buitje. Was dit alles? Dan viel het reuze mee!

Vallen deed het wel, maar niet mee. Tijdens de afvalrace van de meisjes pupillen 1 ging het goed los en kon men spreken van een wolkbreuk. De rest van de races moest op een kletsnatte baan worden afgewerkt. Dit leverde heroïsche beelden op, maar het bevorderde het skeeleren natuurlijk niet.

Toch hebben we kunnen kijken naar een spetterende wedstrijd, met ook dit keer weer veel DKIJV-deelnemers. Maarliefst 14 heb ik er geteld! De wedstrijd kreeg nog meer kleur door het bevlogen commentaar van omroeper Serge van der Goes.


DKIJV Deelnemers

De jongste deelnemer van het veld blijft haar dominantie tentoonspreiden. Anouschka won weer alle onderdelen in haar categorie en mocht zodoende na afloop het hoogste treetje van het podium beklimmen. Een knappe prestatie, en we hopen de komende jaren nog veel van haar te horen.

Ook Aert ging weer voor het podium deze week. Zijn grote rivaal was deze week weer net iets te sterk, waardoor de jongste Van der Goes genoegen moest nemen met een 2e plaats bij de heren pupillen 3. Aert zelf was vooral blij dat zijn wedstrijd voorbij was voor de regen begon.

Je kunt er de klok op gelijkzetten. Celine reed zeer constant en werd op alle onderdelen en in het eindklassement 6e. Een bijzondere prestatie! Volgende keer richt ze haar vizier vast op de top 5. Celine’s laatste race ging door een buitje, maar daarna brak pas echt de hemel open.


Felice en Lieva Rosa hielden DKIJV’s eer hoog bij de dames pupillen 1. Felice begon zeer sterk met een mooie 4e plek op de tijdrit en een prachtige, spannende en verdiende overwinning op de sprint! Een podiumplek leek voor het grijpen. Lieva zoekt nog haar plek in deze ijzersterke categorie, maar als eerstejaars DP1 heeft ze nog tijd om te groeien. Ze begon met een 9e en 10e plek.

Deze beide dames namen tot slot deel aan de meest heroïsche race van de dag. Tijdens een absolute wolkbreuk voltooiden zij de lange afvalkoers. Het werd een bijzondere afstand, waarbij van echt racen niet echt sprake was. Felice verkoos haar lichamelijke welzijn boven een podiumplek en reed beheerst naar een 6e plek.


Na deze wolkbreuk moesten alle laatste afstanden verreden worden op een kletsnatte baan. Zo ook de categorie Dames Kadetten. Met 23 deelnemers was dit weer verreweg de grootste categorie. Wende, Sara, Tippi, Noortje en Lotte deden namens DKIJV mee.

Wende was redelijk tevreden met een 6e plek op de tijdrit en een 4e op de sprint. Maar vooral op de sprint had ze het gevoel dat er meer in zat, het scheelde immers maar centimeters met de 2e plek. Door een aantal afzeggingen voor de laatste afstand op een natte baan, leek een podiumplek echter opeens een hele reële mogelijkheid. Helaas ging het op de afvalrace mis en kwam ze ten val in de drukte van het peloton, einde wedstrijd. Doordat er al wat afvallers waren in de race, kwam ze toch nog uit op een 6e plaats in het dagklassement. Helaas zorgde de valpartij er ook voor dat clubgenoot Tippi onderuit ging.

Sara zal wellicht niet helemaal tevreden zijn geweest met haar 11e plek op de tijdrit, maar ze revancheerde zich op de sprint. In de serie knokte ze zich, ondanks een ‘zeer belabberde start’ (woorden van de omroeper, niet van mij), heel knap naar de A-finale. In deze finale van hoog niveau reed zij naar een 7e plek. Haar beste uitslag haalt Sara meestal op de laatste afstand, echter zat dat er deze keer (wellicht door de natte baan) niet in. Ze werd 8e en uiteindelijk ook 8e in het klassement.

Tippi lijkt dit seizoen steeds beter in vorm te komen. Haar 10e plaats op de tijdrit was veelbelovend en met een 12e plaats op de sprint was ze klaar voor de afvalkoers. Zoals hierboven al beschreven, viel ze hier en moest opgeven. Uiteindelijk bleef ze hierdoor steken op een 10e plek in het klassement, maar hier had wellicht meer in gezeten!


Naar ons weten de enige DKIJV’er die dit seizoen twee volledige competities rijdt is Noortje. Zij rijdt zowel de Jan van der Hoorn-competitie als de Jeugdskeelercup. Helaas voor haar waren de twee laatste Jan van der Hoorns afgelast, maar dat betekende wel dat ze vandaag uitgerust aan de start kon verschijnen. Ze begon constant met twee 20e plekken en maakte het af met een 17e plek op de afvalkoers. Door wat rekenkundige waarheden resulteerde dit in een 15e plek in het klassement.

Na een 17e plek op de tijdrit, plaatste Lotte zich voor de B-finale van de sprint. In deze grote categorie is ook de B-finale erg snel, maar Lotte kon goed mee en eindigde uiteindelijk op een 15e plek. Omdat een top 10-klassering er waarschijnlijk niet meer in zat, nam Lotte het besluit de laatste afstand over de natte baan niet meer te rijden. Hierdoor zakte zij naar de 21e plek van de dag.


Bij de heren kadetten vonden we Abel en Tristan terug. Abel heeft alle gebieden van de uitslag verkend. Op de tijdrit eindigde hij in de middenmoot (4de). Op de sprint in het achterveld (6de). Met deze laatste uitslag zal hij niet heel tevreden zijn geweest. Maar op de afvalkoers nam hij zijn revanche en knokte zich naar de top van het veld: 2de! Niet genoeg voor het podium, maar wel een mooie 4e plek.

Deelnemers waar Tristan aan het begin van het seizoen nog mooie duels mee uitvocht, ontbraken helaas, waardoor hij wat vaker alleen kwam te zitten vandaag. Wel gewoon acte de présence gegeven in de harde afvalkoers op de natte baan en door solide races met een 7e plaats weer wat mooie punten gepakt voor het klassement!


Zoals we weten, presteert Nouschka vaak erg goed dit seizoen bij de Dames Junioren B. We weten ook dat Nouschka het normaal moet hebben van de langere afstanden. Haar 4e plaats op de tijdrit bood daarom perspectief. Helaas zat het minder mee in de series van de sprint en miste ze de A-finale. Met overmacht won ze de B-finale, maar kwam daardoor niet verder dan een 8e plaats. Ook zij koos op de natte afvalkoers, zonder regenwielen, voor lijfsbehoud en cruisede naar een 7e plaats. Uiteindelijk werd ze toch mooi 5e in het klassement.

Matthijs had in de categorie Heren Junioren A drie concurrenten. Bij vier deelnemers is het minste wat je wilt het podium halen. Met een knappe 2e plaats op de tijdrit was hij goed op koers. Een 3e plaats op de hectische sprint zorgde ervoor dat hij de laatste afstand als 3e inging. Deze plek wist hij ternauwernood vast te houden en mocht inderdaad het podium beklimmen.


Het waren weer bijzondere prestaties van onze DKIJV-rijders. Elke rijder zal na vandaag zijn eigen verhaal hebben. Helaas zijn er door valpartijen ook blessures opgelopen. Wij wensen de getroffen rijders sterkte en hopen op een spoedig herstel!

Hieronder nog de uitslagen van de DKIJV’ers en voor de analytici ook de tijden van de tijdrit.

Tot slot nog dank aan Erik Meulmeester voor het verzorgen van de prachtige foto’s.

TijdritSprintAfvalkoersOverall
Anouschka BeltDP4 (1*)1111
Aert van der GoesHP3 (2)2222
Celine van LaarDP2 (11)6666
Felice KoutstaalDP1 (11)4164
Lieva Rosa BorsboomDP19101110
Wende LinnenbankDKA (23)6412 (Val)6
Sara van der GoesDKA11788
Tippi VerbreeDKA101213 (Val)10
Noortje ValkenburgDKA20201715
Lotte JansenDKA1715DNS21
Abel MeijerHKA (7)4624
Tristan BoonHKA7766
Nouschka SteenksDJB (11)4875
Matthijs WijkHJA (4)2343
*aantal deelnemers in deze categorie

Tijdrit tijden (400m):
Matthijs WijkHJA37.141
Abel MeijerHKA41.535
Wende LinnenbankDKA42.364
Nouschka SteenksDJB42.416
Tippi VerbreeDKA43.474
Sara van der GoesDKA43.991
Felice KoutstaalDP144.310
Lotte JansenDKA46.016
Tristan BoonHKA46.404
Noortje ValkenburgDKA46.904
Lieva Rosa BorsboomDP149.051
Celine van LaarDP254.056
Anouschka BeltDP41:01.692
Aert van der GoesHP31:10.732


Ooms skeelercup 7: Wijdewormer

Verslag: Linda Boon
Foto’s: Eelco Hoogvorst

Op dezelfde dag als de jeugdskeelercup werd er ook een Ooms cup voor junioren en ouder gehouden.

Wij stapten in de auto en reden wij exact dezelfde route als een week eerder. Toen was het de omloop van Engewormer. Ditmaal was de wedstrijd op werkelijk een steenworp afstand in het ernaast gelegen Wijdewormer.

We troffen er een prachtige wielerbaan, goed asfalt, bijna geheel droog, mét brug. De brug was goed te doen en betekende een lekkere afdaling, maar die brug voel je wel na verloop van tijd!

Het leek droog te blijven tot…… de laatste twee ronden…… toen veranderde het mooie asfalt in een glibberige baan. De regen duurde niet lang want de prijsuitreiking was gewoon weer buiten.

Kortom: Mooie wedstrijd op een mooi parcours.

Uitslagen en foto’s hieronder:

NaamCategorieKlassering
Annewil StelloDMA2
Linda BoonDMA3
Emma BoonDJUN5
Chris KoolsHMA 602

Meer foto’s hier zijn hier terug te vinden.


Jan van der Hoorn Inline Skate Competitie

Zoals in het verslag vermeld zijn er al 2 wedstrijden in de Jan van der Hoorn Competitie komen te vervallen. Gelukkig zijn hier nieuwe data voor gekomen. Deze competitie is zeer geschikt voor minder ervaren en startende wedstrijdrijders. Hiervoor heb je geen wedstrijd licentie nodig. Dus wil jij jouw naam ook eens teruglezen in een Langs de Line? Denk er dan eens over na je op te geven voor een wedstrijd!

De resterende wedstrijddagen:
30 augustus: De JVDH-competitie gaat door in Warmond.
6 september: We vervolgen de competitie in Zwanenburg.
13 september: De finale wordt gereden in Lisserbroek en traditioneel afgesloten met een lichtjes parade.

NB. Mochten er uitslagen verkeerd staan, of mocht je een naam missen; geef het ons dan zo snel mogelijk door via: communicatie@dkijv.nl

NB2. Foto’s van DKIJV’ers op wedstrijden zijn altijd welkom op: communicatie@dkijv.nl


Laat een reactie achter